NLP4U

Workshop emotionele intelligentie

Emotional Intelligance

Emotionele intelligentie is het vermogen om onze eigen emoties en die van anderen te identificeren en te beheersen. Het is onderverdeeld in drie delen: 

  • bewustzijn van emotionele stromingen
  • controleren en besturen van emoties
  • emoties omzetten in concrete beslissingen en oplossingen

 

Volgens verschillende psychologische onderzoeken gaat elke gedachte in gelijke verhouding met emoties en logica gepaard. We hebben de natuurlijke neiging om ons meer te focussen op je emoties. Zou het niet fijn zijn om je emoties meer te kunnen beheersen.

 

Wees baas in eigen hoofd!

 

Wat leer je in deze 2 daagse workshop?

 

Managen van je emoties

  • Het vermogen om emoties te herkennen zonder ze te evalueren
  • Leer om negatieve gedachten te accepteren en te laten gaan
  • Leer om gedrachtspatronen te veranderen
  • Begrijp het verschil tussen de persoon en de emotie en het verschil tussen iemands gedrag en intentie
  • Comunicatie vaardigheden om te sturen of om iemands intentie te achterhalen
  • Leer je eigen angsten kennen en ze te controleren

EQ vs IQ

Verschillende artikelen op het internet leggen een grote nadruk op IQ (Intelligence Quotient), waarbij deze wordt beschouwd als dè parameter voor succes, maar het verbazingwekkende feit is dat IQ slechts voor 15-20% een rol speelt in succes, promotie of bedrijfsgroei, terwijl EQ (Emotionele Intelligentie) succes voor 80-85% bepaald. 

 

EQ kan de prestaties op het gebied van relatie, opleiding, management en verschillende andere onderdelen drastisch verbeteren. In tegenstelling tot IQ, is emotionele intelligentie niet iets waar je aan moet werken. Je hebt het al, alleen dien je het te herontdekken.

Voordelen van emotionele Intelligentie

Zelfbewustzijn - Analyseer je persoonlijkheid en hoe je reageert in verschillende situaties. Wat zijn de gedachten die je gevangen houden. Wat maakt je boos of emotioneel.  Zodra je de antwoorden hebt is de volgende stap om langzaam de situatie te analyseren en dienovereenkomstig te reageren.

Zelfbeheersing - Zelfbeheersing betekent het reguleren van uw lichaam, geest en emoties in het hier en nu. Als je eenmaal jezelf bent, zul je je niet laten overhalen door mooie praatjes, of gehaaste en emotionele beslissingen nemen. Een zelfbeheerst persoon is flexibel en weet wanneer niets te doen  en wanneer te reageren.

Verhoog je motivatie - waardeer je vaardigheden en kennis en transformeer ze in acties. 

Empathie - Als je een succesvol ondernemer of leider wilt zijn, is empathie de vaardigheid om aan te werken. Zet jezelf in de positie van de ander, analyseer het probleem en voorspel de consequenties. Wees duidelijk en toon hun het gewenste respect en waardering. 

Effectieve communicatievaardigheden - Communicatie is een tweerichtingsproces. Het is de sleutel om de ander te begrijpen en voldoende tijd te geven om zijn mening te geven. Soft skills om anderen te begrijpen en te beïnvloeden.

Copyright © NLP4U

Prijs 490,- vrijgesteld van BTW. 

Locatie : Olst , Overijssel